Netflix – Wel of niet?

Netflix – Wel of niet?

Streamen is tegenwoordig een echte rage. Steeds minder mensen kijken gewoon naar live televisie en zelfs dvd’s kopen is haast overbodig wanneer je zoveel films en series makkelijk op streamingsites kan vinden, altijd en overal toegankelijk. Netflix is natuurlijk de bekendste uit de hoop, maar er zijn intussen zoveel verschillende concurrenten op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er enkele duidelijke voor en nadelen die het makkelijker maken om te beslissen.

Streamen is de toekomst

Eerst en vooral enkele voordelen die algemeen zijn aan het streamen: je hebt simpelweg een bibliotheek aan films en series om uit te kiezen waar je ook bent. Je kan inloggen op je account vanaf een laptop, tablet of zelfs je gsm. En de keuze is ruim, van comedy tot horror, streamingsites hebben voor iedereen wel wat wils. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over die vervelende reclame in het midden van het kijken die je bij traditionele televisie niet kan doorspoelen. Afhankelijk van je abonnement kun je ook perfect met meerdere familieleden tegelijk aan het streamen zijn.

Originele shows en films

Een specifiek voordeel van Netflix tegenover andere streamingsites is de zogenaamde originals. Dit zijn shows en films die specifiek door hun zijn geproduceerd, en die dus alleen te zien zijn voor mensen met een abonnement. Stranger Things, 13 Reasons Why en The Crown zijn intussen internationaal bekend, maar er zijn er talloze andere. Mocht je veel weg van huis zijn zonder wifi, dan kun je de films en series die je volgt ook makkelijk downloaden. Dan kun je ze altijd en overal kijken, zelfs als je geen beschikbaar internet hebt.

Data-vreters

Natuurlijk zijn er ook enkele dingen waar je mee moet oppassen. Voornamelijk of je maandelijkse data niet te snel volledig wordt opgebruikt door streamen. Het blijft een vorm van internet verbruik en afhankelijk van je provider heb je maar een beperkte hoeveelheid data die je vrij kan gebruiken. Hoe verleidelijk het ook is om een volledige serie op één avond uit te kijken, je kunt je dit niet altijd permitteren. Iets ander om toch bewust van te zijn is dat Netflix de shows en films in hun aanbod vaak veranderd. Meestal is dat een plus, met elke maand wel iets nieuws om te kijken, maar dit kan ook vervelend zijn. Sommige content blijft niet permanent beschikbaar, wat betekent dat je hier wel op moet letten als je voor een specifieke show of film een abonnement neemt. Het kan zijn dat ze enkele weken later zomaar van de bibliotheek verdwijnen.

Reacties zijn gesloten.