Digitale tv kijken in België met een internet + televisie abonnement

Digitale tv kijken in België met een internet + televisie abonnement

Digitale tv kijken in België met een internet + televisie abonnement

De nieuwe manier van tv kijken is digitale tv kijken! Een groot deel van de Nederlandse huiskamers is inmiddels voorzien van een decoder waar een provider van digitale televisie achter verscholen zit. Een digitaal televisie abonnement afsluiten brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Met digitale tv geniet u van een beter beeld en een veel groter aanbod van zenders. In deze blog informeren wij u over onder andere de beste aanbieders en abonnementen, wat de kosten zijn en wat  u ervoor kunt verwachten

 

Digitale tv vergelijken (prijzen)

Wanneer u van plan bent om over te stappen naar digitale tv is het wel zo handig als u weet wat u kiest. Het is daarom erg verstandig om vooraf goed te vergelijken welke mogelijkheden u hebt en wat ze inhouden. Op deze pagina leest u wat uw opties zijn en waarop u moet letten! Wanneer u een keuze gaat maken zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. Als eerste is voor ons Belgen natuurlijk de prijs bepalend. Maar alleen op de abonnementsprijs letten is niet genoeg. Een andere belangrijke vraag is natuurlijk: wat krijg ik voor mijn geld? Een goedkoop abonnement kan betekenen dat u er ook weinig voor terug krijgt. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod bij Orange en Proximus TV.

 

Aanbod van zenders vergelijken

De meeste aanbieders bieden een groot aantal zenders, maar zijn dat wel de zenders die u graag ziet? Het is erg verstandig om te kijken naar de standaardpakketten en de uitgebreidere opties. Vaak moet je namelijk bijbetalen voor extra zenders en laten dat nou net de meest interessante zenders zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Film1, Sport1 en voor de echte voetbalfans onder ons is er natuurlijk nog Fox Sports. De meeste moderne tv’s beschikken inmiddels over HD, maar 3D is nog een ander verhaal. Uiteraard zijn er verschillende pakketten die voor beide mogelijkheden het één en ander te bieden hebben, maar zorg ervoor dat u niet betaalt voor mogelijkheden die uw tv niet aan kan. Waarom zou je immers 3D-zenders in je pakket willen als je geen 3D-tv hebt? Daarom hebben bedrijven zoals Netflix nog geen echt aanbod van dit type service.

3D TV kijken in België

De afgelopen jaren hebben verschillende fabrikanten veel energie gestoken in het ontwikkelen van 3D-tv’s voor in huis. Helaas blijft de rest van de markt nog wat achter, waardoor het aanbod in 3D-entertainment nog laag blijft. Er zijn natuurlijk al heel wat 3D-films verschenen, maar echte uitzendingen op zender in 3D zijn nog erg schaars. Zo zagen we wel al gedeelte van de Olympische spelen in 3D uitgezonden worden en worden er zo nu en dan ook andere sportevenementen in 3D gebracht, maar daar blijft het wel zo’n beetje bij. Momenteel wordt er al mondjesmaat 3D-tv aangeboden via de kabel en de ether. Via de schotelantenne was er eerder een aanbod van 3D-zenders. De verschillende aanbieders van digitale tv hebben wel hun zogeheten “on demand”-pakketten. Dit betekent dat u dag en nacht films en series kunt bestellen en kunt kijken wanneer u wilt. Via deze diensten kunt u nu ook 3D films  bekijken. Het aanbod is ook hier echter vrij gering!

Reacties zijn gesloten.