De toekomst van televisie

De toekomst van televisie

Er is in de wereld van de televisie natuurlijk in de laatste jaren al een hele hoop veranderd. Waarbij het vroeger zwart wit was en daarnaast een hele grote kast aan de achterkant had, kijken we nu naar full HD programma’s op een hele dunne lijst die we aan de muur kunnen hangen. Toch zal er nog een hele hoop veranderen in de aankomende paar jaren. Wat zijn de verwachtingen? In deze tekst gaan we kijken naar wat we kunnen verwachten van de televisie in de toekomst.

Online tv kijken

We zien in de laatste jaren dat mensen steeds meer online TV gaan kijken. Of het nou verschillende programma’s zijn die zij online terug kunnen kijken of speciale streamingplatformen waar verschillende films en series op zijn. Ook zijn er steeds meer verschillende platformen die het mogelijk maken om online content te bekijken. Je ziet dan ook een trend waaruit blijkt dat mensen steeds minder naar de daadwerkelijke tv kijken, maar er liever voor kiezen om dit te doen via verschillende online platforms. Ook zal dit in de toekomst niet snel veranderen, maar juist toenemen. Het internet wordt ook steeds sneller wat zorgt voor nog meer gemak bij het online streamen.

Beeldbuis

Naast de verschillende manieren van tv kijken, zal ook het kijken naar het beeldscherm steeds meer veranderen. Waarbij mensen eerder alleen maar naar hun tv keken, zien we steeds meer dat mensen gebruik maken van andere beelddragers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laptop of een tablet. Deze is op te tillen en mee te nemen zodat iemand ernaar kan kijken waar hij maar wilt. In bed of in de trein, de mogelijkheden zijn er. De verwachting is dan ook dat dit steeds meer zal toenemen.

En de televisies dan?

Dat houdt natuurlijk niet in dat niemand meer een TV zal kopen. Integendeel juist. Een TV is vaak onderdeel van de inboedel en een hoop mensen zien dit als een must in de woonkamer of slaapkamer. Ook is het zo dat TV’s in kwaliteit steeds beter worden. Het is steeds makkelijker om verschillende dingen te kijken op de TV en ook streamingplatformen zijn makkelijker te bereiken door het gebruik van smart tv’s. Een TV zal dan ook voorlopig nog wel in de huiskamer blijven hangen. Daarnaast gaat het beeldkwaliteit van de TV ook nog steeds vooruit. Hierdoor wordt het beeld steeds scherper en kunnen we ons thuis wanen alsof we in de bioscoop zijn.

Tot slot

In de nabije toekomst zal het streamen dus alleen maar toenemen waarbij het kijken naar de reguliere tv afneemt. Tablets, laptops en telefoons worden daarentegen steeds meer gebruikt voor het afspelen van tv.

Reacties zijn gesloten.